High School Program in de VS

 

Het land : de Verenigde Staten behoren historisch gezien tot de landen die vooroplopen in de ontvangst van jongeren uit het buitenland, die er komen om er naar school te gaan. Er gelden strenge eisen voor dit soort verblijven. Alleen Amerikaanse organisaties die aangesloten zijn bij de organisatie CSIET mogen de benodigde documenten voor visums uitgeven. De organisatie waarmee Educatius samenwerkt, voldoet aan deze eis. 

Noord-Amerika blijft een populaire bestemming; elk jaar weer gaan er veel jongeren naartoe. Iedereen kan kiezen welk programma het best bij zichzelf en zijn doelen past: dat klopt, er zijn programma's waarbij uw kind aan bepaalde eisen moet voldoen om te mogen deelnemen. Zo moet uw kind voor sommige programma's aan een leeftijdseis voldoen, een bepaalde diploma hebben of de taal op een bepaald niveau beheersen.

De mensen: de Amerikaanse gezinnen zijn zeer open, gastvrij en verwachten dat hun gast meedoet aan het gezinsleven. Al onze gezinnen hebben zich vrijwillig opgegeven, wat steeds zeldzamer wordt in de Verenigde Staten. Zij ontvangen uw kind, omdat ze het leuk vinden hun cultuur, activiteiten, gewoonten en de schoonheid van hun land te delen.

De informatie op deze pagina is van toepassing op al onze programma's in de Verenigde Staten; u vindt aanvullende, specifiekere informatie bij elk programma.

Het gastgezin

Het gastgezin, dat geen financiële vergoeding ontvangt, ontvangt uw kind om het dagelijks leven met hem of haar te delen, maar ook vanwege alle kennis van land en cultuur die uw zoon of dochter met zich meebrengt.

Het gastgezin kiest de jongere uit (nationaliteit, geslacht, leeftijdscategorie), op basis van de interesses van het gezin: het is dus zeker belangrijk dat het profiel er goed uitziet.

Inbegrepen vlucht vanaf BRUSSEL/AMSTERDAM

Trans-Atlantische retourvluchten (lijnvluchten) zijn inbegrepen bij vertrek vanaf Brussel/Amsterdam naar de eindbestemming.

Uw kind kan zelfstandig of in groepsverband vliegen. De deelnemer mag niet eerder dan 7 dagen voor het begin van het schooljaar in Amerika zijn en moet na het einde van het schooljaar weer binnen 7 dagen vertrekken.

Benodigde documenten

Geldig, elektronisch paspoort (het paspoort moet tenminste 6 maanden na terugkomst nog geldig zijn). Toestemming om het land te verlaten. ESTA-formulier bij een verblijf van korter dan 90 dagen ($14, niet inbegrepen bij de prijs) OF bij een langer verblijf een F-1 visum of J-1-visum (tegen betaling). Als u een verblijf boekt, moet u een J-1-visum aanvragen.

Voor een visum moet u persoonlijk, samen met uw kind, naar de Amerikaanse ambassade gaan. Deze formaliteit is noodzakelijk. Daar moet u ter plaatse ongeveer $200 betalen. 

Verzekeringen

Voor elke deelnemer wordt een (burgerlijke) aansprakelijkheidsverzekering en repatriëringsverzekering afgesloten, alsook een ziektekostenverzekering die ongelukken dekt en uw kind verzekert bij ziekte tijdens het verblijf.

Voorwaarden ziektekostenverzekering: risicovolle sporten en reeds bestaande ziekten worden niet gedekt. Als de deelnemer aan een chronische ziekte lijdt (en algemener alle ziekten of medische verplichtingen die al aanwezig zijn voor het jaar in het gastland), worden medische incidenten die zich tijdens het verblijf aandienen en die een direct gevolg zijn van deze ziekte niet gedekt door de afgesloten ziektekostenverzekering. In dit geval moet u een aanvullende ziektekostenverzekering afsluiten. De annuleringsverzekering, die onvoorziene en onvoorzienbare risico's dekt (3% van de prijs van het verblijf), is niet inbegrepen. Deze verzekering is optioneel en is alleen geldig als deze wordt afgesloten bij de boeking.

Diëten/ Allergieën

Diëten : Geef precies aan wat voor dieet uw kind volgt.

Allergieën: Geef precies aan waarvoor uw kind allergisch is. Hetzelfde geldt als uw kind bang is voor dieren.

Onze verblijven VERENIGDE STATEN

Op dit moment is er geen verblijf beschikbaar.

Meer informatie nodig?

Onze meest bekeken verblijven

HIGH SCHOOL PROGRAMMA CLASSIC IN GROOT-BRITTANNIË 12-15 jaar

Van 5 weken tot een schooljaar
vanaf € 2.980,00
vertrek:

HIGH SCHOOL PROGRAMMA CLASSIC IN GROOT-BRITTANNIË 16-18 jaar

Van 5 weken tot een schooljaar
vanaf € 3.195,00
vertrek:

EDUCATIUS NETHERLANDS
KvK-nummer : 72243236

Informatie, verkoop, follow-up van de verblijven:
+31 6 2547 4387

Hoofdkantoor:
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam

Tel.:
020 241 7512

Download hier onze brochure