HIGH SCHOOL PROGRAMMA CLASSIC AUSTRALIË - 12 WEKEN (zomer)

 

Het land: Australië is een populair land dat bekendstaat om de goede kwaliteit van leven, het uitstekende onderwijs en zijn dynamiek. Al 30 jaar lang zijn wij pioniers op het gebied van verblijven in Australië, en we hebben er zulke sterke banden en relaties dat niemand op deze bestemming om onze organisatie heen kan.  

De voordelen van Australië zijn eindeloos: naast de bovengenoemde punten maakt de ligging op het zuidelijk halfrond het een droombestemming voor jongeren die er lang willen verblijven en zich volledig willen onderdompelen in het Australische leven, maar geen heel schooljaar willen missen.

Wij zijn een van de weinige organisaties die gastgezinnen heeft die geen financiële vergoeding ontvangen. Dit is kenmerkend voor de gastvrijheid waar de Australiërs bekend om staan en maakt het een unieke ervaring voor uw kind. De Australiërs vinden het leuk om hun cultuur, activiteiten, gewoonten en de schoonheid van hun land te delen. 

Waarom een programma van 12 weken?

De ligging op het zuidelijk halfrond maakt van Australië een droombestemming voor jongeren die een lang programma willen volgen, maar daardoor niet een heel schooljaar willen missen: onze programma's van 12 weken, van juni tot en met augustus, vinden plaats in de zomervakantie (juni tot en met augustus). Deze periode valt juist midden in het Australische schooljaar, zodat er geen enkel obstakel is om een programma van 12 weken in Australië te volgen. 

Zoals bij alle CLASSIC-programma's, kan de deelnemer alleen het land van bestemming uitkiezen: de eindbestemming kan niet aangegeven worden. De deelnemer kan in een stad, net buiten de stad, of in een meer landelijke omgeving komen te verblijven. De focus ligt op de plaatsing bij het gastgezin. 

School en onderwijssysteem

Australië staat bekend om het goede onderwijs, en het perfecte evenwicht tussen de vakken. Er wordt evenveel tijd besteed aan leervakken, kunstzinnige vorming en sport. Uw kind zal dus de gelegenheid hebben om, buiten de traditionele vakken, nieuwe sporten te beoefenen, of om artistieke talenten te ontwikkelen.

Voor dit programma van 12 weken worden de jongeren op Australische Private Schools geplaatst.

Het is in Australië vaak verplicht om een uniform te dragen, en iedereen moet zich aan de regels houden: het is verplicht om mee te doen aan de lessen, en voor onze deelnemers gelden dezelfde regels als voor de klasgenoten. Over het algemeen worden de jongeren in dezelfde klas als in Nederland geplaatst, bijv: Year 10 (4e klas middelbare), Year 11 (5e klas middelbare), zelfs Year 12, afhankelijk van hun leeftijd en hun taalvaardigheden. In juli hebben de jongeren 2 weken vakantie. 

Ontvangst ter plaatse

Wij zijn de exclusieve partner van SCCE (Southern Cross Cultural Exchange); onze Australische partner begrijpt onze kwaliteits- en veiligheidseisen, omdat wij voor hen al meer dan 25 jaar ongeveer 350 Australische jongeren per jaar ontvangen voor soortgelijke programma's. Onze wederzijdse kennis van de noodzakelijke eisen om van deze lange programma's een succes te maken, vormt de beste garantie voor ouders die ons hun kind toevertrouwen: we moeten daarom met de grootste zorg het inschrijvingsdossier voorbereiden en opmaken, waarin elke jongere zichzelf en zijn of haar familie voorstelt.  

Verblijfplaats

Uw kind schrijft zich in voor een verblijf in Australië, maar kan niet aangeven waar precies. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de jongere bij het gastgezin past. Uw kind wordt dus in het gezin geplaatst dat het best bij zijn of haar dossier en interesses past. Wij zeggen er echter wel bij dat de overgrote meerderheid van onze deelnemers in de regio van Sydney, Melbourne, Brisbane of Adelaide geplaatst wordt. 

 

Toelatingsvoorwaarden

- Uw kind is aan het begin van het verblijf tussen 15 en 18 jaar oud. Op bepaalde voorwaarden kunnen 14-jarigen toegelaten worden, neem contact met ons op.  

- Uw kind moet deelnemen aan een motivatiegesprek. 

- Uw kind mag gedurende het gehele verblijf niet roken. 

- Uw kind is zich bewust van de uitdagingen van een verblijf als dit, en heeft dus het aanpassingsvermogen dat noodzakelijk is voor dit type programma.

- Uw kind behaalt goede resultaten en heeft ook een goede basiskennis van het Engels.

- Wij baseren ons ook op de beoordelingen die de Nederlandse docenten de deelnemer gegeven hebben. Zij moeten het schooldossier invullen en controleren, en vervolgens wordt dit gebruikt bij de inschrijving bij de Australische onderwijsinstelling.

Inbegrepen

- Heen- en terugreis Amsterdam-eindbestemming 

- Binnenlandse vluchten, indien van toepassing 

- Ontvangst bij aankomst door de lokale correspondent

- Selectie, ontvangst en follow-up van het gezin (halfpension doordeweeks, volpension in het weekend) 

- Inschrijving op een Australische High School

- Verzekeringen (zie rubriek ''Verzekeringen'' voor meer details) 

Niet inbegrepen

- Zakgeld

- Eventuele kosten voor het openbaar vervoer ter plaatse

- Aankoop of huur van het uniform en de sportkleding

- Eventuele culturele uitjes en schoolreisjes

- Doordeweekse ''school lunches''

- Annuleringsverzekering, optioneel

- De noodzakelijke ''school levies''. Australische onderwijsinstellingen brengen ''school levies'' in rekening. Het bedrag varieert van school tot school, omdat de school levies voor verschillende dingen gebruikt kunnen worden: schoolmaterialen, boeken, internettoegang op school, deelname aan gemeenschappelijke vakken, en verplichte sportieve activiteiten. De jongere moet ter plaatse extra betalen als hij/zij een specifiek vak wil volgen of sport wil doen. Educatius beveelt dit echter niet aan, gezien de relatief korte duur van het verblijf. 

Reis

Vlucht inbegrepen vanaf Amsterdam. Heen- en terugreis (lijnvlucht) tussen Amsterdam en de eindbestemming. De reis is van begin tot einde begeleid, maar dit geldt niet altijd voor de binnenlandse vluchten tussen Sydney, Melbourne of Brisbane en de eindbestemming.

Als de jongere een binnenlandse vlucht maakt, wordt deze betaald door Educatius Netherlands, net zoals de bagagetoeslag tussen de transcontinentale vlucht (23 kg) en binnenlandse vlucht (20 kg, in sommige gevallen zelfs 15 kg).

Toezicht

Het toezicht en de follow-up ter plaatse worden vervuld door de lokale coördinator; het is ook deze coördinator die vooraf het gastgezin bezoekt en selecteert, de inschrijving bij de school regelt, en die heel het verblijf toezicht houdt op de deelnemer.

Elke jongere heeft het mobiele telefoonnummer van de lokale coördinator. Onze partnerorganisatie heeft ook een noodnummer, dat 24 uur per dag, 7 dagen per week in werking is. 

Hetzelfde geldt voor Educatius Netherlands. De deelnemer en ouders kunnen ons noodnummer dus op elk moment tijdens het verblijf bellen. 

Formaliteiten

Een geldig paspoort dat nog tenminste 6 maanden na terugkeer geldig is, is verplicht.

De deelnemer moet ook toestemming hebben om het land te verlaten en een kopie van het identiteitsbewijs hebben van de ouder die het document ondertekend heeft. 

Omdat het programma korter dan 90 dagen duurt, en de jongere naar een Private School gaat, is een studentenvisum niet noodzakelijk. Een toeristenvisum blijft echter wel noodzakelijk. Educatius helpt u met de formaliteiten.

Verzekeringen

Voor elke deelnemer wordt een aansprakelijkheidsverzekering en repatriëringsverzekering afgesloten, alsook een ziektekostenverzekering die ongelukken dekt en uw kind verzekert bij ziekte tijdens het verblijf.

Voorwaarden ziektekostenverzekering: risicovolle sporten en reeds bestaande ziekten worden niet gedekt. Als de deelnemer aan een chronische ziekte lijdt (en algemener alle ziekten of medische verplichtingen die al aanwezig zijn voor het jaar in het gastland), worden medische incidenten die zich tijdens het verblijf aandienen en die een direct gevolg zijn van deze ziekte niet gedekt door de afgesloten ziektekostenverzekering. In dit geval dient u een aanvullende ziektekostenverzekering afsluiten.

De annuleringsverzekering, die onvoorziene en onvoorzienbare risico's dekt (3% van de prijs van het verblijf), is niet inbegrepen. Deze verzekering is optioneel en is alleen geldig als deze wordt afgesloten bij de boeking.

Onze schema’s

Periode/Bestemming Duur Datums Reis inbegrepen Tarief Boeken

Meer informatie nodig?

Onze meest bekeken verblijven

HIGH SCHOOL PROGRAMMA CLASSIC IN GROOT-BRITTANNIË 12-15 jaar

Van 5 weken tot een schooljaar
vanaf € 2.980,00
vertrek:

HIGH SCHOOL PROGRAMMA CLASSIC IN GROOT-BRITTANNIË 16-18 jaar

Van 5 weken tot een schooljaar
vanaf € 3.195,00
vertrek:

EDUCATIUS NETHERLANDS
KvK-nummer : 72243236

Informatie, verkoop, follow-up van de verblijven:
+31 6 2547 4387

Hoofdkantoor:
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam

Tel.:
020 241 7512

Download hier onze brochure