HIGH SCHOOL CLASSIC NIEUW-ZEELAND - 12 WEKEN (zomer)

 

Het land dat door de Maori wel Aotearoa genoemd wordt, ligt dan wel dicht bij Australië, maar de culturen verschillen als dag en nacht. De hoofdeilanden (in Noord en Zuid), verschillende regio's, bergen of vlakten, stedelijk of ongerept; het zijn deze grandioze landschappen waar ''The Lord of the Rings'' is opgenomen.

Waarom een programma van 12 weken kiezen?

De ligging op het zuidelijk halfrond maakt Nieuw-Zeeland de droombestemming voor jongeren die een High School Program willen volgen, maar niet een heel schooljaar willen missen: onze programma's van 12 weken, van juni tot en met augustus, vinden plaats in de zomervakantie. Deze periode valt midden in het Nieuw-Zeelandse schooljaar, zodat er geen enkel obstakel is om een programma van 12 weken in Nieuw-Zeeland te volgen. 

LET OP: dit is een programma van het type CLASSIC. De deelnemer kan de eindbestemming niet uitkiezen; de deelnemer kan dus in een stad, voorstad of in een meer landelijke omgeving geplaatst worden. Het wordt wel gegarandeerd dat er genoeg mensen wonen voor een High School. 

Ga met ons naar een Nieuw-Zeelandse High School en beleef er een uitzonderlijke ervaring! Ontdek dit land met de adembenemende landschappen! 

Het verblijf

Op het zuidelijk halfrond zijn de maanden juli-augustus de wintermaanden (zacht). Buiten de eerste week vakantie gaan de Nieuw-Zeelandse jongeren gedurende deze periode gewoon naar school: de jongere deelt het dagelijks leven met het gezin, gaat naar school en onderneemt in de vrije tijd activiteiten met het gezin. 

Het gastgezin

Onze gastgezinnen voor het programma CLASSIC ontvangen geen financiële vergoeding.  Het gastgezin geeft zich op omdat het samen met de jongere het dagelijks leven wil delen en kennis wil maken met een ander land en de bijbehorende cultuur. Uw kind wordt echt een volwaardig lid van het gastgezin. Het is belangrijk dat de jongere actief deelneemt aan het gezinsleven. 

School en onderwijssysteem

Het onderwijssysteem is heel anders dan in Nederland en lijkt op dat in Australië. Het concept is gebaseerd op het welzijn van de kinderen en niet zozeer op ''verplichte'' kennis.

Het ministerie van Onderwijs heeft geen vast programma opgesteld, de leerlingen hoeven thuis weinig aan school te doen en de focus ligt op de wereldoriëntatie, niet zozeer op de kennis van een verzameling vakken. Het is verplicht om een uniform te dragen en iedereen moet zich aan de regels van de school houden: het is verplicht om mee te doen tijdens de lessen en voor onze deelnemer gelden dezelfde regels als voor de rest van de klas. Over het algemeen worden de jongeren in een dezelfde klas als in Nederland geplaatst, afhankelijk van hun leeftijd en taalvaardigheden. 

Voor dit programma van 12 weken worden onze jongeren op Nieuw-Zeelandse Private Schools geplaatst.   

Toelatingsvoorwaarden

- Uw kind moet aan het einde van het programma tussen de 14 en 18,5 jaar oud zijn. 

- Jongeren met een diploma worden toegelaten. 

- Uw kind moet deelnemen aan een motivatiegesprek. 

- Uw kind is zich bewust van de uitdagingen van een verblijf als dit en heeft dus het aanpassingsvermogen dat noodzakelijk is voor dit type programma.  

- Uw kind moet goede resultaten behalen, alsook een goede basiskennis van het Engels hebben.

- Wij baseren ons ook op de beoordelingen die de Nederlandse docenten de deelnemer gegeven hebben. Zij moeten het schooldossier invullen en controleren en vervolgens wordt dit gebruikt bij de inschrijving bij de onderwijsinstelling. 

Inbegrepen

- Heen- en terugreis Amsterdam-eindbestemming 

- Selectie, ontvangst en follow-up van het gastgezin (halfpension doordeweeks, volpension in het weekend) 

- Inschrijving op een Nieuw-Zeelandse High School 

- Verzekeringen (zie rubriek ''Verzekeringen'' voor meer details)  

- Binnenlandse vluchten, indien van toepassing

Niet inbegrepen

- Zakgeld

- Eventuele kosten van openbaar vervoer

- Doordeweekse ''school lunches''

- Aankoop of huur van het uniform en de sportkleding 

- Eventuele culturele uitjes en schoolreisjes

- Annuleringsverzekering, optioneel

- Kosten van het studentenvisum (Gratis voor minder dan 90 dagen, 300 euro voor een langer verblijf)  

- School levies

Toezicht

Het toezicht en de follow-up ter plaatse worden vervuld door de lokale coördinator; het is ook deze coördinator die vooraf het gastgezin bezoekt en selecteert, de inschrijving bij de school regelt en die heel het verblijf toezicht houdt op de deelnemer.

Elke jongere heeft het mobiele telefoonnummer van de lokale coördinator. Onze partnerorganisatie heeft ook een noodnummer dat, 24 uur per dag, 7 dagen per week in werking is. 

Hetzelfde geldt voor Educatius Netherlands. De deelnemer en ouders kunnen ons noodnummer dus op elk moment tijdens het verblijf bellen. 

Onze schema’s

Periode/Bestemming Duur Datums Reis inbegrepen Tarief Boeken

Meer informatie nodig?

Onze meest bekeken verblijven

HIGH SCHOOL PROGRAMMA CLASSIC IN GROOT-BRITTANNIË 12-15 jaar

Van 5 weken tot een schooljaar
vanaf € 2.980,00
vertrek:

HIGH SCHOOL PROGRAMMA CLASSIC IN GROOT-BRITTANNIË 16-18 jaar

Van 5 weken tot een schooljaar
vanaf € 3.195,00
vertrek:

EDUCATIUS NETHERLANDS
KvK-nummer : 72243236

Informatie, verkoop, follow-up van de verblijven:
+31 6 2547 4387

Hoofdkantoor:
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam

Tel.:
020 241 7512

Download hier onze brochure