HIGH SCHOOL PROGRAMMA CLASSIC AUSTRALIË

 

Waarom  een semester of schooljaar High School?

Hoe langer het verblijf, hoe meer vooruitgang er wordt geboekt. Het neemt nu eenmaal tijd in beslag om een taal te leren en om zich aan te passen aan de cultuur. Deze duur kan niet verkort worden. Hoe langer uw kind verblijft, des te meer uw zoon of dochter leert over de taal en de cultuur.  

Het eerste semester begint in juli en duurt tot eind november en het tweede semester begint in februari en eindigt in juni, afhankelijk van ieders doelen.

De programma's van een schooljaar starten begin juli of begin augustus. Dankzij het vertrek in augustus kunnen jongeren in alle rust hun toetsen aan het einde van het jaar maken. 

HERINNERING : dit is een verblijf van het type "CLASSIC". De deelnemer kan de eindbestemming niet uitkiezen; de deelnemer kan in een stad, net buiten de stad, of in een meer landelijke omgeving komen te verblijven. Er wonen echter gegarandeerd genoeg mensen voor de aanwezigheid van een High School.  

School en onderwijssysteem

Bij dit programma worden onze jongeren geplaatst op zowel Public als Private Schools in Australië.

Het is in Australië vaak verplicht om een uniform te dragen, en iedereen moet zich aan de regels houden: het is verplicht om mee te doen aan de lessen, en voor onze deelnemer gelden  dezelfde regels als voor de klasgenoten. Over het algemeen worden de jongeren in dezelfde klas als in Nederland geplaatst, bijv: Year 10 (4e klas middelbare), Year 11 (5e klas middelbare), zelfs Year 12, afhankelijk van hun leeftijd en hun taalvaardigheden.

Australië staat bekend om het goede onderwijs, en het perfecte evenwicht tussen de vakken. Er wordt evenveel tijd besteed aan leervakken, kunstzinnige vorming en sport. Uw kind zal dus de gelegenheid hebben om, buiten de traditionele vakken, nieuwe sporten te beoefenen, of om artistieke talenten te ontwikkelen. Bepaalde onderwijsinstellingen vragen een ''schoolbelasting'', de ''school levies''. Zij financieren hiermee bepaalde, specifieke materialen en activiteiten, indien van toepassing. Voor een trimester is dit 300 Australische dollars en voor een heel schooljaar is dit gemiddeld 1000 Australische dollars (dit is ongeveer €75 per maand).

Deze kosten zijn niet inbegrepen in de totaalprijs van het verblijf, omdat ze op elke school anders zijn en afhangen van de gekozen activiteiten.  

 

Verblijfplaats

Uw kind schrijft zich in voor een verblijf in Australië, zonder dat hij of zij aan kan geven waar precies. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de jongere bij het gastgezin past.

Uw kind wordt dus in het gezin geplaatst dat het best bij zijn of haar dossier en interesses past. Wij zeggen er echter wel bij dat de overgrote meerderheid van onze deelnemers in de regio van Sydney, Melbourne, Brisbane of Adelaide geplaatst wordt. 

 

 

 

De ontvangst ter plaatse

Wij zijn de exclusieve partner van SCCE (Southern Cross Cultural Exchange); onze Australische partner begrijpt onze kwaliteits- en veiligheidseisen, omdat wij voor hen al meer dan 25 jaar ongeveer 350 Australische jongeren per jaar ontvangen voor soortgelijke programma's.  

Onze wederzijdse kennis van de noodzakelijke eisen om van deze lange programma's een succes te maken, vormt de beste garantie voor ouders die ons hun kind toevertrouwen: we moeten daarom met de grootste zorg het inschrijvingsdossier voorbereiden en opmaken, waarin elke jongere zichzelf en zijn of haar familie voorstelt.  

 

Toelatingsvoorwaarden

- Uw kind is aan het begin van het verblijf tussen 15 en 18 jaar oud. De deelnemer mag niet ouder zijn dan 18,5 jaar op de dag van vertrek en mag ook nog geen diploma behaald hebben. 

- Uw kind moet deelnemen aan een motivatiegesprek. 

- Uw kind mag gedurende het gehele verblijf niet roken. 

- Uw kind is zich bewust van de uitdagingen van een verblijf als dit, en heeft dus het aanpassingsvermogen dat noodzakelijk is voor dit type programma.

- Uw kind behaalt goede resultaten en heeft ook een goede basiskennis van het Engels. 

- Wij baseren ons ook op de beoordelingen die de Nederlandse docenten de deelnemer gegeven hebben. Zij moeten het schooldossier invullen en controleren, en vervolgens wordt dit gebruikt bij de inschrijving bij de Australische onderwijsinstelling.

Inbegrepen

- Heen- en terugreis tussen Amsterdam en de eindbestemming

- Driedaagse "orientation meeting" bij aankomst

- Selectie van het gezin, ontvangst en de follow-up (halfpension doordeweeks en volpension in het weekend) 

- Inschrijving op een Australische High School

- Verzekeringen (zie kader "Verzekeringen" op de pagina van Australië voor meer details)

- Binnenlandse vluchten, indien dit nodig is

Niet inbegrepen

- Zakgeld

- Eventuele kosten voor het openbaar vervoer ter plaatse

- Aankoop of de huur van het uniform en de sportkleding

- Doordeweekse ''school lunches''

- Kosten van het visum

- Annuleringsverzekering, optioneel (zie kader ''Verzekeringen'' op de landenpagina van Australië voor meer details)

- De "school levies". Bepaalde Australische onderwijsinstellingen vragen een ‘’schoolbelasting’’, de ‘’school levies’’. Zij financieren hiermee specifieke materialen, activiteiten en diensten, zoals de verhuur van kluisjes, schoolboeken, bepaalde sportieve activiteiten, etc. Het bedrag voor een trimester bedraagt ongeveer 300 Australische dollars. Deze kosten zijn niet inbegrepen bij de totaalprijs van het verblijf, omdat ze niet altijd van toepassing zijn en het bedrag op elke school anders is. Houdt u voor de zekerheid echter rekening met deze kosten.

 

 

Vlucht inbegrepen vanaf AMSTERDAM 

Trans-Atlantische retourvluchten (lijnvluchten) zijn inbegrepen bij vertrek vanaf Amsterdam naar de eindbestemming (afhankelijk van het verblijf en de bestemming, Etihad, Cathay Pacific, Singapore Airlines, Emirates).

Binnenlandse vluchten en de bagagetoeslag tussen de transcontinentale vlucht (23 kg) en de binnenlandse vlucht (20 kg, in sommige gevallen zelfs 15 kg) worden betaald door Educatius Netherlands. 

Toezicht

Het toezicht en de follow-up ter plaatse worden vervuld door de lokale coördinator; het is ook deze coördinator die vooraf het gastgezin bezoekt en selecteert, de inschrijving bij de school regelt, en die heel het verblijf toezicht houdt op de deelnemer.

Elke jongere heeft het mobiele telefoonnummer van de lokale coördinator. Onze partnerorganisatie heeft ook een noodnummer, dat 24 uur per dag, 7 dagen per week in werking is. 

Hetzelfde geldt voor ons. De deelnemer en ouders kunnen ons noodnummer dus op elk moment tijdens het verblijf bellen. 

Formaliteiten

Een geldig, elektronisch paspoort is verplicht (het paspoort moet nog tenminste 6 maanden na terugkomst geldig zijn).

Ook moet de deelnemer toestemming hebben om het land te verlaten en in het bezit zijn van een kopie van het identiteitsbewijs van de ouder die het document ondertekend heeft. 

Voor dit type verblijf is het noodzakelijk dat de deelnemer in het bezit is van een studentenvisum. Educatius Netherlands helpt uw kind bij de benodigde stappen bij de immigratiedienst van de Australische ambassade.

Onze schema’s

Periode/Bestemming Duur Datums Reis inbegrepen Tarief Boeken
Semester juli
AUSTRALIË - semester juli
Semester 06-07-20 tot 28-11-20 Ja € 9.210,00 Boeken

Meer informatie nodig?

Onze meest bekeken verblijven

HIGH SCHOOL PROGRAMMA CLASSIC AUSTRALIË

Semester of schooljaar
vanaf € 9.210,00
vertrek: juli,

HIGH SCHOOL PROGRAMMA CLASSIC IN GROOT-BRITTANNIË 12-15 jaar

Van 5 weken tot een schooljaar
vanaf € 2.980,00
vertrek:

HIGH SCHOOL PROGRAMMA CLASSIC IN GROOT-BRITTANNIË 16-18 jaar

Van 5 weken tot een schooljaar
vanaf € 3.195,00
vertrek:

EDUCATIUS NETHERLANDS
KvK-nummer : 72243236

Informatie, verkoop, follow-up van de verblijven:
+31 6 2547 4387

Hoofdkantoor:
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam

Tel.:
020 241 7512

Download hier onze brochure