SELECT NANAIMO

 

Nanaimo School District

De stad Nanaimo bevindt zich op het eiland van Vancouver, in het uiterste westen van Canada. Hier wordt dus alleen maar Engels gesproken.  Nanaimo is trots op zijn Angelsaksische roots; de cottages en tea rooms maken niet alleen deel uit van de omgeving, ze laten ook zien dat de culturele identiteit erg Brits is. 

Nanaimo School District bestaat uit zes verschillende instellingen van het voortgezet onderwijs, met elk eigen speciale kenmerken :

- Cedar Secondary

- Dover Bay Secondary

- John Barsby Secondary

- Ladysmith Secondary

- Nanaimo District Secondary (vol voor september 2017)

- Wellington Secondary

 

LET OP : Het is wijs om zich zo vroeg mogelijk in te schrijven, omdat het aantal plaatsen beperkt is. 


School en onderwijssysteem:

Of het nu om sport of specifieke vakken gaat (theater, koken, Jazz, ...), dankzij het enorme aanbod kan de deelnemer zelf zijn of haar rooster naar eigen smaak inrichten. (Raadpleeg het overzicht van de aangeboden vakken) 

Alle vier de lessen duren 60 tot 80 minuten. Er zijn twee verplichte vakken en twee keuzevakken (vrije keuze). De deelnemer wordt op basis van de gekozen vakken op een bepaalde school geplaatst. Scholieren die al een diploma hebben, hebben het voordeel dat ze hun vier modules mogen uitkiezen op basis van wat er beschikbaar is op elke school. 

De structuur van de lessen is als volgt: van maandag tot donderdag beginnen de lessen om 08:30 en eindigen ze om 15:00. Op vrijdag hebben de deelnemers over het algemeen minder les (tot 13:45) om zo buitenschoolse activiteiten te stimuleren. Deze manier van werken is effectief en wordt op internationaal niveau erkend.

Het Canadese onderwijssysteem is optimaal georganiseerd; leerlingen worden gestimuleerd zich te ontwikkelen, maar ook culturele diversiteit wordt aangemoedigd om op die manier de tolerantie en ruimdenkendheid te bevorderen. De kwaliteit van het onderwijs werd al erkend door de Verenigde Naties, die hebben verklaard dat Canada het derde beste land om te leven is. Bovendien bleek uit het programma PISA (Programma for International Student Assessment) dat de Canadese leerlingen het ''intelligentst'' zijn. De Canadese leerlingen presteren zo goed dat ze zich tegenwoordig in de top 10 van vakken als taal, wiskunde en natuurwetenschappen bevinden. 

Toelatingsvoorwaarden

- Uw kind is op het moment van inschrijving tussen 14 en 18 jaar. 

- Vereist minimumniveau:  Average C- geen minimumniveau Engels vereist 

- Eerst dient de deelnemer een voorinschrijving te verrichten via onze website en dient er een voorschot van €400,- betaald te worden. Hierna doen we enkele voorstellen (als de keuze nog niet gemaakt is), en begeleiden we de deelnemer in het proces van het opstellen van het dossier. Soms vindt er een gesprek met een medewerker van de school plaats. Het proces wordt dus echt op het individu afgestemd.  

Inbegrepen

- Retourreis vanaf Amsterdam naar de eindbestemming

- Selectie van het gastgezin, de ontvangst en de follow-up (halfpension doordeweeks en volpension in het weekend)

- Inschrijving op een Canadese High School

- Verzekeringen (zie kader ''Verzekeringen'' voor meer details)

Niet inbegrepen

- Zakgeld

-Eventuele kosten van het openbaar vervoer ter plaatse

- Doordeweekse "school lunches"

- Boeken en schoolmaterialen

- Eventuele culturele uitjes en schoolreisjes

- Annuleringsverzekering, optioneel (zie kader ''annuleringsverzekering'')

- Kosten van het visum

Vlucht inbegrepen vanaf AMSTERDAM

Heen- en terugreis inbegrepen, lijnvlucht, afhankelijk van de verblijfplaats van elke deelnemer. Altijd ontvangst bij aankomst op de bestemming. 

Toezicht

Het toezicht en de follow-up ter plaatse worden vervuld door de lokale coördinator; het is ook deze coördinator die vooraf het gastgezin bezoekt en selecteert, de inschrijving bij de school regelt, en die heel het verblijf toezicht houdt op de deelnemer.

Elke jongere heeft het mobiele telefoonnummer van de lokale coördinator. Onze partnerorganisatie heeft ook een noodnummer dat, 24 uur per dag, 7 dagen per week in werking is. 

Hetzelfde geldt voor Educatius Netherlands. De deelnemer en ouders kunnen ons noodnummer dus op elk moment tijdens het verblijf bellen. 

Formaliteiten

Een geldig paspoort (dat tenminste 6 maanden na terugkomst nog geldig is).

Visum verplicht: Wij begeleiden u bij de benodigde stappen bij de immigratiedienst van Canada. 

Onze schema’s

Periode/Bestemming Duur Datums Reis inbegrepen Tarief Boeken

Meer informatie nodig?

Onze meest bekeken verblijven

HIGH SCHOOL PROGRAMMA CLASSIC IN GROOT-BRITTANNIË 12-15 jaar

Van 5 weken tot een schooljaar
vanaf € 2.980,00
vertrek:

HIGH SCHOOL PROGRAMMA CLASSIC IN GROOT-BRITTANNIË 16-18 jaar

Van 5 weken tot een schooljaar
vanaf € 3.195,00
vertrek:

EDUCATIUS NETHERLANDS
KvK-nummer : 72243236

Informatie, verkoop, follow-up van de verblijven:
+31 6 2547 4387

Hoofdkantoor:
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam

Tel.:
020 241 7512

Download hier onze brochure